Binnenstadskoor Zangria kop
kop
 Untitled 1

Het zoemt en zindert bij Zangria

Dit jaar vieren wij ons 25-jarig jubileum en dat doen wij vanzelfsprekend met een mooi nieuw project. Nu heeft Zangria al tien bijzondere projecten op zijn naam staan, maar deze jubileumuitvoering wordt extra speciaal. Als altijd onder leiding van Paul Krijnen, richten wij onze blik op Tsjechië en Slowakije, waar je vooraanstaande componisten vindt zoals Smetana, Dvořák en Janáček, maar bijvoorbeeld ook de bij ons wellicht minder bekende Suchoň en Kaprálová.

Is er ook weer theatrale vormgeving? Jazeker. Zoals u van Zangria gewend bent, valt er niet alleen veel te horen maar ook veel te zien. Deze keer is de regie in handen van Nick Fleuren, een man met veel spannende ideeën. Onze liederen zullen u meevoeren in het door Ingrid Corvers vertelde verhaal van Libussa, een intelligente jonge vrouw die de gave van helderziendheid had. Eeuwen geleden regeerde zij met groot inzicht over een gebied dat later Tsjechië zou worden. Zij gaf daarbij vooral veel aandacht aan de rechten van de vrouw. Mooier kon het niet treffen, nu Nederland juist in 2019 stilstaat bij 100 jaar vrouwenkiesrecht!

Solisten? Natuurlijk zijn die er ook. De rol van Libussa wordt vertolkt door Tamar Niamut en Thomas de Bruijn zal de rol van Prismislas zingen.

Als u zich bij dit alles dan ook nog een begeleiding voorstelt door piano, strijkkwartet, fluit en percussie, dan móet u wel nieuwsgierig geworden zijn. Noteer dus alvast in uw agenda:

Zangria met Liederen voor Libussa
op 15 en 16 juni in Theater Kikker


Meer nieuws volgt zo spoedig mogelijk.

Libussa
© RCC