kop
 Untitled 1

Dirigent Paul Krijnen

foto Paul Krijnen

Na een voltooide studie Politieke Wetenschappen aan de UVA ging Paul Krijnen alsnog de muziek in. Hij volgde de studie Piano aan het Utrechts Conservatorium en behaalde in 1987 het diploma DM. Daarna volgde hij de specialisatiecursus koordirectie voor vakmusici, aangeboden door de SNK. Hij nam privélessen koordirectie bij Jos Vermunt en Joop Schets. Gedurende een aantal jaren kreeg hij zanglessen van Pierre Mak, Ingrid Smit Duyzentkunst en Margriet van Reisen. Ook maakte hij enige tijd deel uit van de Nederlandse Cantorij o.l.v. Maarten Kooy.

Paul Krijnen is dirigent van verschillende koren in Utrecht en omgeving. Bij een viertal klassieke koren is hij al 10 jaar of langer de muzikale leider(Stem des Volks, Kerkkoor St.Caecilia/Bovenkerk, Stichts Vrouwenkoor en Binnenstadskoor Zangria) . De afgelopen jaren leidde hij, naast talloze kooruitvoeringen, diverse concerten met begeleiding van orkest (o.a.Orphée van Gluck, Stabat Mater van Pergolesi, Requiem van Fauré, mis in D van Mozart, Idomeneo van Mozart, Dido and Aeneas, King Arthur, Fairy Queen van Purcell, en Orfeo van Monteverdi), meestal aangevuld met scenische vormgeving door Geertien Klijn.

Paul werkt sinds enige jaren ook met koren die lichte muziek zingen zoals de Utrechtse "Steegzangers". Dit koor zingt Nederlandstalige liederen, die Paul Krijnen voor het merendeel zelf bewerkt. Sinds 2009 leidt hij het "Stadhuiskoor". Dit koor bestaat uit ambtenaren en politici van de gemeente Utrecht en is opgericht naar aanleiding van het festival Europa Cantat dat in dat jaar plaatsvond in Utrecht.

Contact:

030 - 2314393 (dirigent Paul Krijnen)
info@zangria.nl© RCC